Noutati
Despre Noi
Evenimente
Premise
Contact
FRAX Romania
Conectare
Inregistrare


Societatea Romana de Osteoporoza si Boli Musculoscheletice

Ziua Mondiala a Osteoporozei - 20 OCTOMBRIE 2012 - Tema, motivatie, actiuni

TEMA 2012:

OPRESTE-TE LA UNA!

FA  CA PRIMA TA FRACTURA SA FIE SI ULTIMA

MOTIVATIE:  Multe paciente care au suferit fracturi de fragilitate nu sunt diagnosticate ca avand osteoporoza si nu sunt tratate. Recunoscand aceasta situatie de fapt,  Societatea Internationala de Osteoporoza – IOF-  dedica Zilei Mondiale a Osteoporozei, care se sarbatoreste in fiecare an pe 20 octombrie, o tema referitoare la preventia secundara a fracturilor. Mesajul este cat se poate de clar: daca am peste 50 ani si am suferit deja o fractura trebuie sa ma adresez medicului de familie pentru a fi diagnosticata cu osteoporoza (testul DXA, calculul riscului cu modelul romanesc de FRAX) si tratata pentru a preveni fracturile ulterioare.

ACTIUNI:  Problematica managementului pacientei care a suferit deja o fractura este una de interes international. Este necesara o coordonare si implicare multidisciplinara (ortoped, specialist in osteoporoza, medic de familie) si institutionala, care va fi fara indoiala si cost-eficienta, intrucat se adreseaza pacientelor cu cel mai mare risc de fractura. De mare utilitate ar fi  si crearea unui registru national de fracturi osteoporotice, care ar permite monitorizarea eficientei unui astfel de sistem la scara nationala. Societatea Romana de Osteoporoza (SROBMS) si Asociatia Pentru Preventia Osteoporozei din Romania (ASPOR), ambele membre ale IOF,  ar putea coordona aceste preocupari.

Manifestari dedicate Zilei Osteoporozei -20 oct 2012

  • Anul acesta ASPOR si Societatea Romana de Osteoporoza (SROBMS)- partener principal- organizeaza, sub egida IOF, ample manifestari cu caracter medical si educational, adresate medicilor cu preocupari in osteoporoza si pacientelor, care se vor desfasura in Bucuresti, incepand cu 19 octombrie.
     
  • Program educational/informativ pentru pacientii cu osteoporoza

Data evenimentului:       20 octombrie 2012

Locul de desfasurare:     national – 5 orase-Bucuresti, Cluj, Constanta, Iasi, Timisoara                                       

Interval orar:                      11:00 – 15:00     

Organizatori: Servier si SROBMS
 

Conceptul evenimentului

Eveniment de informare si constientizare asupra osteoporozei ce se va desfasura simultan in 5 orase din Romania.

Vor fi amplasate in piete centrale sau parcuri un cort de informare – cu logo sponsor, 2 roll up-uri concepute pentru a  atrage atentia asupra riscului si prevenirii acestei boli. 

Calculul riscului de fractura cu modelul romanesc de FRAX

Un antrenor special de fitness va efectua  exercitii pe muzica, in serii, pe tot parcursul evenimentului.


Toate drepturile rezervate Societatea Romana de Osteoporoza si Boli Musculoscheletice © 2012