Noutati
Despre Noi
Evenimente
Premise
Contact
FRAX Romania
Conectare
Inregistrare


Societatea Romana de Osteoporoza si Boli Musculoscheletice

Premise

Osteoporoza este o problema majora de sanatate publica ce afecteaza aproximativ un milion dintre femeile aflate in postmenopauza, in tara noastra. La aceasta se adauga, un procent important de pacienti care necesita corticoterapie sistemica pentru diferite afectiuni din aproape toate specialitatile medicale, precum si pacientii cu osteoporoze secundare.

Fracturile osteoporotice, principala complicatie a bolii, reprezinta o cauza importanta de dizabilitate, morbiditate si exces de mortalitate.

Costurile impuse de osteoporoza sistemului de asigurari de sanatate sunt foarte mari, intrucat agentii terapeutici sunt scumpi, durata tratamentului este lunga (ani), la care se adauga costurile ingrijirii chirurgicale ale unor fracturi, inclusiv costurile protezelor de sold. Studiile de cost-eficienta sunt o cerinta urgenta in conditiile cresterii prevalentei bolilor osteo-articulare si a tendintei demografice de imbatranire a populatiei.

Prin specificul biologiei osoase, preocuparile de osteoporoza sunt comune multor specialitati medico-chirurgicale: endocrinologie, ortopedie, reumatologie, recuperare, medicina interna, geriatrie, stomatologie.

Abordarea multidisciplinara a patologiei metabolice scheletice este o cerinta a practicii medicale avansate, a cercetarilor de biologie osteo-articulara si este in interesul pacientului.

 

Despre Noi

 

Toate drepturile rezervate Societatea Romana de Osteoporoza si Boli Musculoscheletice © 2012